Over

Gemeas Patents is hét octrooibureau voor technisch innovatieve bedrijven. Van ‘start up’ naar ‘scale up’ naar ‘way up’, Gemeas Patents helpt u bij het creëren en beheren van uw octrooiportefeuille.

Gemeas Patents is een klein, dynamisch kantoor, dat zich richt op startende bedrijven en het midden- & kleinbedrijf. Ook de zelfstandige uitvinder is bij Gemeas Patents aan het goede adres. Gemeas Patents onderscheidt zich door samen met u te analyseren of een octrooiaanvraag op dit moment de juiste keuze is en tevens op welke wijze u het octrooi het beste commercieel inzet. Gemeas Patents doet dus meer dan alleen ‘een octrooi aan u verkopen’.

Octrooien zijn juridisch technische documenten met verschillende functies. In de visie van Gemeas Patents vervult een octrooi voor de octrooihouder echter altijd een commerciële rol. Hierin zit een beschermende functie en een financiële functie.

Met een octrooi beschermt u uw eigen technologie en voorkomt u dat anderen uw technologie onrechtmatig voor eigenbelang inzetten. Hiermee beschermt u uw positie in de markt.

Voor (startende) bedrijven is de financiële functie van een octrooi zeker zo belangrijk. U vergroot de kans op toekenning van een subsidieaanvraag, zoals een WBSO- of innovatieboxsubsidie, met een octrooi(aanvraag). Met een octrooi(aanvraag) is het ook makkelijker om investeerders te overtuigen van de unieke positie van uw bedrijf.

Gemeas Patents focust zich op octrooien op het gebied van elektrotechniek (van hoogspanning tot IC’s), software (communicatieprotocollen of bijvoorbeeld nieuwe app’s) en werktuigbouwkunde (bijvoorbeeld verbrandingsmotoren of medische protheses).

Naast advisering op octrooigebied kan Gemeas Patents u advies geven op het gebied van andere intellectuele eigendomsrechten zoals merkrecht, modelrecht, databaserecht, ICtopografierecht (maskers), auteursrecht en handelsnaamrecht. Indien een bepaald adviesverzoek buiten de expertise valt van Gemeas Patents, dan geven wij dit duidelijk aan. Wij beschikken over een uitgebreid netwerk waar we in dat geval terecht kunnen.